FAQ

Usein kysyt kysymykset

1. Miten ohjelmointi tehdään?

Luemme tietokoneen avulla ajoneuvon nykyisen moottorin hallintatiedoston joka optimoidaan uudelleen kokeneiden ammattilaisten toimesta Quantumilla. Kun optimointi on valmis, kirjoitamme ohjelmoidun tiedoston ajoneuvon moottorinohjaukseen. Ohjelmointi kestää keskimäärin noin reilun tunnin.

2. Onko ohjelmointi varmasti turvallista?

Quantumin ohjelmointi sekä kasvattaa, että optimoi moottorin voimantuottoa moottorin asettamissa rajoissa, eikä täten ole vaaraksi moottorin toiminnalle. Lisääntynyt teho vähentää moottorin kokonaisrasitusta koska vaihteiden vaihtotarve vähenee ja tehoalue on optimaalisempi. Tarkastamme aina ennen ohjelmointia ajoneuvon teknisen kunnon, emmekä missään tapauksessa pyri lisäämään tehoa ajoneuvon osien kestävyyden ja toimivuuden kustannuksella. Jokaisen moottorin ohjelma tehdään yksilöllisesti.

3. Millaisen takuun annatte työllenne?

Uskomme, että Quantum takaa asiakkaiden tyytyväisyyden ja siksi tarjoamme ohjelmistollemme elinikäisen takuun. Jos ohjelman asennuksessa tapahtuu ongelmia, asennamme sen uudelleen veloituksetta.  Mikäli ette jostain syystä ole tyytyväinen ohjelmointiin, palautamme veloituksetta auton alkuperäisen ohjelman. Ammattitaidolla tehty ohjelmointi ei aiheuta teknisiä vikoja hyvin huolletussa moottorissa.

4. Vaikuttaako ohjelmointi auton valmistajan myöntämään takuuseen?

Joidenkin valmistajien laitteet voivat havaita ohjelmoidun ohjelmiston. Monet valmistajat eivät kuitenkaan välitä laadukkaasti tehdystä optimoinnista, sillä se ainoastaan parantaa heidän tuotteensa suorituskykyä. On silti otettava huomioon, että jos ajoneuvon osassa ilmennyt vika on peräisin muutoksesta ohjelmistossa, ei kyseinen osa enää kuulu takuun piiriin. Edellä mainittu ei tarkoita, että takuu kokonaisuudessaan raukeaisi.

5. Miten ohjelmointi vaikuttaa autoon?

Quantumin ohjelmointi parantaa moottorin toimintaa ja ominaisuuksia sen omissa rajoissaan, vaikuttaen polttoaineen kulutukseen, tehon sekä väännön määrään.

6. Säilytättekö auton alkuperäisen ohjelmiston?

Ehdottomasti, säilytämme alkuperäistä ohjelmistoa arkistossa, jos asiakas milloinkaan haluaa palauttaa alkuperäisen ohjelmiston ajoneuvoonsa.

7. Annatteko työllenne tyytyväisyystakuuta?

Olemme varmoja siitä, että Quantumin ohjelmointi sekä parantaa ajokokemusta että säästää huomattavasti polttoainetta. Siksi tarjoammekin asiakkaillemme 30 päivän tyytyväisyystakuu -lupauksen. Jos asiakas ei ole tyytyväinen lopputulokseen, voidaan ohjelmisto palauttaa ennalleen ja maksettu korvaus optimoinnista palauttaa kokonaisuudessaan.

8. Mikseivät autovalmistajat optimoi itse autojaan?

Valmistajien myydessä ajoneuvojaan hyvin erilaisiin olosuhteisiin ympäri maailmaa heidän täytyy ottaa huomioon erilaiset erot muun muassa verotuksessa, päästörajoituksissa, ilmastossa sekä polttoaineen laadussa. Tästä syystä valmistajien on tehtävä ajoneuvoistaan toimivia kaikissa olosuhteissa, mikä vaatii kompromisseja.