AdBlue -korjaukset

ADBLUE

Adblue on urean ja kemiallisesti puhdistetun veden liuos, jonka vahvuus on 32,5%. Adblue-liuosta käytetään diesel käyttöisten ajoneuvojen pakokaasun typen oksidipäästöjen alentamiseen. Tätä edellä mainittua pakokaasun puhdistusmenetelmää kutsutaan lyhenteellä SCR (Selective Catalytic Reduction). Kyseistä liuosta luullaan usein polttoaineen lisäaineeksi, mitä se ei kuitenkaan ole. Liuos ei ole missään vaiheessa tekemisissä polttoaineen kanssa.

SCR-järjestelmät ovat erittäin herkkiä epäpuhtauksille, ja näin ollen järjestelmissä tulisi aina käyttää korkealuokkaista Adblue-liuosta (ISO standard 22241).

Monet yksityiset ja yritykset ovat yrittäneet saada Adblue-liuoksen aiheuttamia kuluja kuriin ostamalla halvempaa ns. epäpuhtaampaa / laimennettua liuosta. Monessa tapauksessa tästä halvemmasta liuoksesta on aiheutunut merkittäviä kustannuksia ajoneuvojen omistajille, kun SCR-järjestelmään on tullut häiriöitä, tai ne ovat jopa rikkoutuneet. Adblue on ilmoittanut, ettei anna järjestelmilleen minkäänlaista takuuta, jos ajoneuvossa ei ole käytetty alkuperäistä, standardien mukaista liuosta.

Mikäli autosi AdBlue -järjestelmä on vioittunut, ota yhteyttä niin katsotaan mitä asian korjaamiseksi on tehtävissä.

QT Performance ei ota vastuuta ajoneuvon päästöluokituksen mahdollisesta muuttumisesta.